Order (artikelniveau / gecummuleerd)

In de retailbranche kan een order op zowel artikel- als gecumuleerd niveau worden geplaatst. Hieronder wordt uitgelegd wat deze termen betekenen:

– Order op artikel-niveau: een order op artikel-niveau is een bestelling voor een specifiek product of artikel dat door de klant is gekozen. Dit kan bijvoorbeeld een paar schoenen, een boek of een elektronisch apparaat zijn. In de retailbranche wordt het aantal orders op artikel-niveau gebruikt om de vraag naar specifieke producten te meten en om te bepalen welke producten het meest populair zijn.

– Order op gecumuleerd niveau: een order op gecumuleerd niveau is een bestelling voor een groep artikelen of een combinatie van verschillende producten. Dit kan bijvoorbeeld een bestelling zijn voor een bepaalde categorie producten, zoals kleding of huishoudelijke apparaten. In de retailbranche wordt het aantal orders op gecumuleerd niveau gebruikt om de algemene vraag van klanten te meten en om te bepalen welke categorieën of productgroepen het meest populair zijn.

Het gebruik van deze termen en metingen is van belang voor de retailers om hun klantvraag te meten en hun voorraden te beheren om zo de juiste producten op voorraad te hebben en de vraag te voldoen. Daarnaast kan het aantal orders op artikel- en gecumuleerd niveau ook helpen bij het bepalen van inkoop- en verkoopstrategieën.

Symbol scanner
Kassasysteem voor de schoenmode