Besteladvies (min / max voorraad)

Het optimale besteladvies voor de voorraad van een kassasysteem in de retailbranche hangt af van verschillende factoren, zoals de verkoopgeschiedenis, de seizoensgebondenheid van de producten, de leveringstijden van de leveranciers en de prijzen van de producten.

Over het algemeen is het raadzaam om de minimale voorraad vast te stellen op het niveau waarop het product nog een paar dagen of weken beschikbaar is voordat het opnieuw moet worden besteld. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd is om de nieuwe bestelling te plaatsen en te ontvangen voordat de voorraad op is.

Het vaststellen van de maximale voorraad is iets lastiger omdat u niet wilt dat de voorraad te hoog wordt en u zo ruimte en geld verspilt. Een goede vuistregel is om de maximale voorraad te stellen op het niveau waarop de omzet van het product nog steeds winstgevend is, maar waarbij de totale investering in voorraad niet te hoog is. Een andere benadering is om de maximale voorraad vast te stellen op het niveau waarop het product nog steeds binnen de houdbaarheidsdatum blijft.

Het is belangrijk om regelmatig de voorraad te controleren en op basis daarvan bestellingen te plaatsen. Het gebruik van een geautomatiseerd systeem kan hierbij helpen door het monitoren van de voorraad en het genereren van besteladviezen op basis van de ingestelde min / max niveaus.

Symbol scanner
Kassasysteem voor de schoenmode